От х:

Днес в x:

Xiaomi 14 Pro срещу iPhone 15 Pro: Сравнение на основните характеристики

Apple пусна iPhone 15 Pro през септември миналата година, но това, което може би не знаете е, че един месец по-късно Xiaomi представи в Китай Xiaomi 14 Pro – свой собствен топ флагмански смартфон.

Все още очакваме глобална премиера на Xiaomi 14 и Xiaomi 14 Pro, но това не означава, че е твърде рано да сравняваме тези два смартфона. Xiaomi публикува всички спецификации, което ни позволява да поставим телефона в пряк сблъсък с iPhone 15 Pro, за да ви помогнем да решите кое устройство е подходящо за вас.

iPhone 15 Pro работи с iOS 17

Операционната система iOS е движеща сила за популярността на iPhone, като тя обикновено се счита за по-лесна за използване от други конкуренти, а екосистемата на Apple позволява на iPhone, iPad, Apple Watch, AirPods и Mac да взаимодействат безпроблемно помежду си.

Междувременно Xiaomi 14 Pro работи с новата операционна система HyperOS на Xiaomi – екосистема, предназначена да свързва и интелигентните домове и автомобили. Ще бъде интересно да видим как HyperOS ще работи на 14 Pro, когато той се появи у нас.

Xiaomi 14 Pro има по-голям и по-ярък екран

Дисплеят на Xiaomi 14 Pro е не само по-голям от този на iPhone 15 Pro, но е и значително по-ярък.

При Apple ще трябва да изберете iPhone 15 Pro Max (или да преминете към iPhone 15 Plus), за да получите 6,7-инчов екран. iPhone 15 Pro се придържа към по-малък 6,1-инчов OLED дисплей с резолюция 2556 x 1179 пиксела, 120 Hz променлива честота на опресняване и максимална яркост от 2000 нита.

Xiaomi 14 Pro е оборудван с WQHD+ (3200 x 1440 пиксела) AMOLED дисплей със 120 Hz променлива честота на опресняване и максимална яркост от 3000 нита.

iPhone 15 Pro разполага със собствен чипсет

Xiaomi 14 Pro се захранва от най-новия флагмански чипсет на Qualcomm за смартфони – Snapdragon 8 Gen 3. Очаква се производителността му да бъде много висока.

От друга страна, iPhone 15 Pro се захранва от собствения чип A17 Pro на Apple. Това е първият „Pro“ чип на компанията за iPhone, който замества A16 Bionic в iPhone 14 Pro и е създаден по специално за устройството.

Чипсетът се представи невероятно добре бенчмарк тестовете, като в многоядрените резултати постигна 2000 точки повече от най-добре представящите се Android флагмани.

Камерата на Xiaomi 14 Pro е с променлива бленда

Както iPhone 15 Pro, така и Xiaomi 14 Pro разполагат с тройни камери, но Xiaomi 14 Pro предлага повече мегапиксели.

iPhone разполага с 48-мегапикселова основна камера, 12-мегапикселова ултра-широкоъгълна камера и 12-мегапикселова телефото камера с до 3х оптично увеличение. Междувременно Xiaomi 14 Pro разполага с 50-мегапикселова основна камера, 50-мегапикселова ултра-широкоъгълна камера и 50-мегапикселова телефото камера с до 3х оптично увеличение.

Освен повече мегапиксели, Xiaomi въвежда и възможност за променлива бленда при 14 Pro. Камерата на устройството автоматично се адаптира към промените в светлината в диапазона от f/1,42 до f/4,0. Това позволява на камерата да постигне оптимална експозиция при различни сцени и условия на осветление и позволява на потребителите лесно да контролират дълбочината на рязкост и количеството на боке.

Блендата може да се регулира и ръчно или въз основа на зададена скорост на затвора в професионалния режим на камерата.

Xiaomi 14 Pro предлага по-бързо зареждане

Xiaomi 14 Pro разполага с 4880 mAh батерия, която поддържа 120 W кабелно бързо зареждане и 50 W безжично зареждане.

Междувременно iPhone 15 Pro идва с 3274 mAh батерия и се придържа към 20 W бързо зареждане и 15 W безжично зареждане с MagSafe и Qi2 или 7,5W безжично зареждане със стандартно Qi зарядно устройство.

iPhone 15 Pro може да бъде закупен сега

Xiaomi 14 Pro беше представен в Китай през октомври 2023 година и все още чакаме дата на пускане на пазара за Великобритания, Европа и САЩ.

iPhone 15 Pro е наличен в световен мащаб от септември 2023 година, което означава, че можете да го закупите още сега.

Източник: kaldata.com

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини