От х:

Днес в x:

235 кръпки на 8,5 км от магистрала Хемус

В преговори съм да осигуря скенер, който да сканира трасето на Северната тангента и да видим състоянието на пътната настилка, без да се копае. Това заяви в предаването "Лице в лице" по BTV служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков. По думите му подобна техника може да провери качеството на строителството на магистралите у нас. Ще се опитаме да ползваме по-съвършена техника. В момента водя разговори в тази посока, за да можем да направим проверки, уточни Шишков. Той напомни, че от Министерството на регионалното развитие, заедно с Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ), вече са взели проби от участъци от магистралите "Хемус", "Тракия" и "Марица", както и от Северната скоростна тангента на София. Първоначалните анализи показват некачествено строителство, каза Шишков.

На магистрала “Хемус” на участък от 8,5 км има 235 кръпки. На Северната скоростна тангента за 5 км има 63 кръпки, съобщи министърът, цитирайки данни на АПИ. "Тези магистрали са като едни скъпи дънки с много кръпки и с малко дупки", смята Иван Шишков.

Проблемите със състоянието на магистралите са по-дълбоки от това, че трафикът амортизира пътната настилка. Има проблеми на места и със земната основа, в резултат, според мен, на недобро качество на строителство и пестене на строителни материали, обясни министърът. 

Иван Шишков каза още, че от прокуратурата са поискали справка от Министерството на регионалното развитие за резултатите от проверките на строителството и качеството на асфалта. В момента, в който получим всички доклади, те ще бъдат предоставени на МВР и на прокуратурата. Те ще съдържат данни и за участниците в строителните и ремонтните дейности, уточни министърът. 

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини