От х:

Днес в x:

Ден на отворени врати в ЮЗУ „Неофит Рилски“

Изображение 1 от 4

    Катедрата по етнология и балканистика към Филологическия факултет на Югозападния университет „Неофит Рилски“ проведе  Ден на отворените врати за ученици от 10-ти, 11-ти и 12-ти клас от Перник и Самоков, на  които  предстои да направят един от най-важните избори в своя живот – за бъдеща професия или за професионално направление, в което ще се реализират.

    Преподаватели от висшето училище запознаха учениците с особеностите на специалността „Английски език и етнология“ -  науката етнология и етноложкото познание; спецификите на езиковото обучение, предлагано в специалността „Английски език и етнология“ и с възможностите за реализация, които предлага специалността.

      „Ако дойдат при нас, образованието им през всички 4 години на бакалавърско и магистърско ниво, никак няма да им бъде скучно и отегчително, защото етнологът първо е пътешественик. Ние самите пътешестваме много и за нас е удоволствие да правим теренни етноложки изследвания на различни места в България. Освен това имаме много добри договори по „Еразъм“. За нашите студенти с английски език ще бъде много по-лесно да отидат за един семестър  някъде в чужбина и да слушат лекции на английски език по избран от тях предмет, който е свързан с антропологията“  - каза в интервю за Радио Благоевград доц. Илия Недин, ръководител на катедрата.

    Трима десетокласници от Шесто средно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Перник,  вече са направили своя избор – да учат в ЮЗУ „Н. Рилски“ - Благоевград. Впечатлени са от материалната база, от високото ниво на преподаване, атрактивните специалности. Преподавателката им Елена Димова бе категорична, че е изключително важно за нейните възпитаници да посещават такива инициативи, защото черпят информация от извора, усещат със сетивата си академичната среда и атмосфера и навреме трябва да се ориентират по отношение на своя житейски избор.

    По повод първи март – Деня на Баба Марта и Деня на самодееца учениците поздравиха домакините от Югозападния университет със свои фолклорни изпълнения.

    Източник: БНР

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини