От х:

Днес в x:

Полицията в Кърджали отчита успехи в борбата с наркоразпространението,гражданите са на друго мнение

Областната дирекция на МВР-Кърджали отчита успехи за 2022 г. в борбата си с наркоразпространението.В отчет предоставен на медиите се отбелязва:

Регистрирани са 62 престъпления, свързани с държане и разпространение на наркотични вещества. Най-масово използваният и разпространяван наркотик е марихуаната, като се отчита увеличение на употребата на синтетичните наркотици. Ограничен кръг лица от региона са съпричастни към употребата и разпространението на кокаин. Не са установени лаборатории за производство на дрога. От областните дирекции на МВР, попадащи в Апелативен район Пловдив, по досъдебни производства, водени в ОДМВР-Кърджали, има най-много осъдени лица за престъпления, свързани с разпространение на наркотични вещества.

Като цяло обществеността в града обаче е критично настроена към работата на полицията.Половината от кърджалийци включили се в анкета на сайта Кърджали бг вести винят органите на реда за ширещата се наркомания.Едва 6,3 на сто сочат за това мафията.По 18,8% са тези които обвиняват държавата и общината.6,3 на сто смятат ,че вината е в други.

В същото време от ОД на МВР-Кърджали привеждат конкретни примери за успешни акции срещу наркопласьорите.

При извършени на 28.01.2022 г. ПСД "претърсване и изземване" в апартамент в гр.Кърджали, са установени и иззети 4 пакета, съдържащи общо 1 750 грама зелена суха листна маса, реагираща при направения тест на марихуана. Лицето притежаващо наркотиците, е осъдено.

На 10.02.2022 г. е образувано досъдебно производство за това, че в землището на с.Седловина, в лек автомобил са установени 1 000 грама марихуана. По случая са задържани 2 лица от гр. Кърджали.

Кърджали бг вести

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини