От х:

Днес в x:

Пернишката организация на БЧК изпраща дарения към пострадалите от земетресението в Турция и Сирия

Областният съвет на Българския Червен кръст (БЧК) в Перник събра 92 кашона с помощи за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Това съобщи Наталия Минева - директор на хуманитарната организация в региона.

Предстои даренията да бъдат транспортирани в складовата база на Националния съвет на БЧК в с. Долни Лозен, където ще бъдат разпределени според изискванията на Турския Червен полумесец и Сирийския арабски Червен полумесец. Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Перник ще съдейства в организацията по извозването им.

Над двеста одеяла, спални комплекти, възглавници, детски дрехи, санитарни и хигиенни материали, обувки и дрехи събраха перничани във временния пункт в зала „Панорама“ за пострадалите от земетресенията в Турция и Сирия. Общият брой на артикулите надхвърля хиляда и седемстотин, информираха от БЧК. Всички стоки са нови и етикетирани.
В кампанията са се включили още училища и детски градини от региона.

Към момента акцията по набиране на материални дарения в област Перник е приключила. Желаещите да помогнат може да дарят средства по специално откритата за целта банкова сметка, както и да изпратят SMS на кратък номер 1466. Парични дарения се приемат и в офиса на БЧК, а средствата ще бъдат преведени в националната дарителска сметка на организацията.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини