От х:

Днес в x:

Ужасна нощ в Павловград, възможна втора ракетна атака по Украйна

Вероятно руските окупатори ще извършат втора атака срещу Украйна през деня, каза в ефира на информационния телемаратон ръководителят на Съвместния координационен пресцентър на Силите за отбрана на Южна Украйна Наталия Гуменюк, цитирана от Униан.

В отговор на въпрос на водещите дали е възможно да се повтори вражеската атака днес следобед, Гуменюк отбеляза: "Това е много вероятно, тъй като говорим за факта, че те търсят нови тактики, които ще бъдат ефективни за тях."

Тя припомни предишните масирани ракетни удари на нашествениците и съотношението на изстреляните и унищожени ракети от войските на ПВО.

"Това наистина не устройва военно-политическото ръководство на страната-агресор", каза тя.

Гуменюк също така уточни, че наскоро са регистрирано балони с рефлектори от врага над територията на Украйна поради промяна на тактиката на противника и липса на по-скъпо оборудване.

"Затова наблюдаваме, правим изводи. Нашите специалисти проучват какво точно може да стои зад тази промяна в тактиката", добави тя.

Масирана атака срещу Украйна на 16 февруари

През нощта на 16 февруари, руските окупационни войски нанесоха масиран ракетен удар по територията на Украйна по критични инфраструктурни обекти.

Според ВВС на Украйна противникът е изстрелял 32 крилати ракети с въздушно и морско базиране в Украйна. Силите и средствата на ВВС са унищожили 14 крилати ракети Х-101/Х-555 и "Калибър" и две управляеми авиационни ракети Х-59.

Няколко крилати ракети Х-22 достигнаха целите си, поразявайки критична инфраструктура.

ВВС напомнят, че в момента украинските военни не разполагат с оръжия, способни да унищожат този тип ракети.

Ужасна нощ в Павловград

В Павлоград в резултат на нощна ракетна атака е загинал един човек, а още седем са ранени. Това съобщи председателят на Днепропетровската областна военна администрация Сергей Лисак.

"Ужасна нощ в Павлоград. В три часа след полунощ, когато хората спяха спокойно в домовете си, противникът обстреля града с ракети. Загина 79-годишна жена. По предварителни данни седем души са ранени", каза той, двамаса хоспитализирани - 79-годишен мъж и 37-годишна жена. Лекарите оценяват състоянието им като средно тежко.

В резултат на обстрела е пострадало промишлено предприятие - там е избухнал пожар, който вече е ликвидиран.

Унищожени са седем частни домове, а други 30 са повредени. "Последствията от нападението се изясняват", допълни началникът на ОВА.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини