От х:

Днес в x:

Владислав Горанов: Аз бях този, който констатира проблеми в Комисията по хазарта

Аз бях този, който констатира проблеми в Комисията по хазарта. Осъзнах, че системата е запушена и обрасла и се стигна до момента, в който Националната агенция по приходите започна да регулира този бизнес. Това коментира в предаването „Лице в лице“ по BTV Владислав Горанов, бивш министър на финансите, който попадна под санкциите на закона „Магнитски“, обявени от финансовото министерство на САЩ в петък.

В публикувания от САЩ доклад се казва, че "като министър на финансите Горанов е участвал в корупционна схема, в резултат на която български длъжностни лица са получили десетки милиони евро в замяна на благоприятно законодателство, облагодетелстващо кръгове в хазартния бизнес“.

Горанов заяви, че няма съпричастност към действията на Комисията по хазарта. Смята още, че казусът с комисията е провал на финансовото министерство, поема своята вина, но смята, че проблемът е отпреди той да поеме ведомството.

Оценката на САЩ е притеснителна, според мен те твърдят неверни факти, каза още Горанов.

Основният упрек, че съм изменял законодателството, е фактологически неверен. Нашите партньори са подведени, аз така смятам, обясни още бившият финансов министър.

За мен темата с провала в хазарта е болезнена тема. Смятам, че Комисията по хазарта не е прочела правилно закона и е подведена от организатори на хазартни игри, каза още Горанов.

По думите му санкционирането му по закона „Магнитски“ е репутационна щета за ГЕРБ. Той обаче добави, че не е на ръководни позиции в партията от две години насам, но е неин член.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини