От х:

Днес в x:

Русия изпрати роботи да унищожават танковете Ейбрамс и Леопард на фронта в Украйна

Руските окупатори смятат да унищожават танковете Abrams и Leopard, които скоро ще се появят на фронта в Украйна, с помощта на руски бойни роботи. Това заяви бившият ръководител на Роскосмос Дмитрий Рогозин.

"Първите четири робота Маркер пристигнаха в региона по график. Започваме да качваме изображения на цели, да разработваме бойни алгоритми като част от група бойни роботи и да инсталираме мощни противотанкови оръжия", пише той в своя Telegram.

Рогозин не уточни в кой регион са пристигнали роботите, но съдейки по надписа "Трамвай Таганрог", който случайно попада в кадър на видеото, оборудването все още е в Русия. Макар и до украинския Донбас.

Няколко дни по-рано Рогозин каза в коментар за пропагандната РИА Новости, че роботите Маркер ще бъдат изпратени "в зоната на специалната операция" през февруари, където тези машини ще трябва "автоматично да откриват и поразяват украинска техника".

"Бойната версия на робота Маркер има електронен каталог в системата за управление с изображения на цели както във видимия диапазон, така и в инфрачервен диапазон. Съответно роботът може автоматично да открива вражеска техника. Например, веднага щом започнат доставките на Abrams и Leopard на украинските войски, Маркер ще получат подходящо електронно изображение и ще могат автоматично да откриват и поразяват американски и германски танкове", каза той.

Войната в Украйна и Дмитрий Рогозин

Рогозин е един от активните поддръжници на войната срещу Украйна. Въпреки това, дълго време участието му в нея се ограничаваше до заплашителни изказвания. На 22 декември всичко се промени, когато Рогозин беше ударен от артилерия в окупирания Донецк.

Както се оказа, руският политик реши да организира шумен празник на рождения си ден в превзетия град. Няколко снаряда прилетяха в ресторанта в разгара на пиршеството.

Рогозин имаше късмет да оцелее, но беше ранен, поради което трябваше да бъде опериран. Съществува обаче мнение, че целта на удара всъщност е бил не Рогозин, а "шефът на правителството на ДНР" Виталий Хоценко, който също е бил в ресторанта, пише Униан.

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Лу
    Лудият Макс
    9 -8
    21:42, 2 фев 2023
    На тези роботи чиповете им са взети от трофейни украински перални !! А другите им части са доставка от Китай и ще бъдат управлявани от пияни руснаци !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини