От х:

Днес в x:

Работодателят на непълнолетен без разрешение за работа отива на прокурор

При засечен непълнолетен на работа, без разрешение от Инспекцията по труда, случаят се дава на прокурор, тъй като ангажирането му се счита за престъпление. За ситуацията напомни директорът на Инспекцията по труда в Хасково Кирчо Кирчев.

Той посочи, че има много случа, в които тийнейджърите под 18-годишна възраст идват с родителите си в Инспекцията за разрешително за работа. Това обаче трябва да се свърши от работодателя. За всяка позиция, на която той иска да наеме работник, който не е навършил пълнолетие, трябва да поиска и индивидуално разрешително от инспекторите по труда. Експертите правят необходимата проверка за условията на работното място и по договора, който се предлага, и едва тогава преценяват дали да дадат разрешение. Дадените разрешения за миналата година са 119. Ситуацията за разрешение за работа на деца, под 16-годишна възраст е по различна. Там се прави компромис при специфични ситуации: когато става въпрос за участието на даровитии деца в музикални, театрални, циркови или кино продукции.

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Дж
    Джем
    20 -1
    20:14, 25 яну 2023
    За наркодилърите денонощно работят непълнолетни деца, които продават наркотични вещества без разрешение от Инспекцията по труда
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини