От х:

Днес в x:

Първомай се готви за 19 път да определи кой е най-добрият винопроизводител

И тази година Община Първомай и ОНЧ „Св.св. Кирил и Методий“ организират Празник на виното и винопроизодителите. Той ще се проведе за 19-ти път на 11 февруари 2023 г. от 10 часа на площада пред читалището.

На празника са поканени да представят своето производство винарните „ЗАГРЕЙ” гр.Първомай, ”ШАТО РОГОШЕВ” гр. Чирпан, Винарска компания „ТРАКИЯ ЕСТЕЙТ” АД- с. Гранит, производителя на яйца от пъдпъдъци от с. Виница Емануил Запрянов, фирмата „ВКУСЕН ХЛЯБ” с. Виница и Фирма „ТОМИКА-МЕТАЛ” АД

Акцентът на празника отново ще бъде конкурса за най-добро домашно вино от реколта 2022 г.Регламентът остава същият както през годините – състезават се само червени, бели вина и розе, произведение през миналата година. Проби от вината се предоставят на читалището; не се допускат ароматизирани вина. Желаещите да участват могат да получат повече информация на тел. 0336 98908 и 0887910214 или в канцеларията на читалището

Победителите се определят от професионално жури, което присъжда първо, второ и трето място в различните категории, а на най-добрите производители се присъжда званието „Винопроизводител  - 2023”. Ще бъдат връчени предметни и парични награди.

Празникът ще е съпроводен от програма с участието на  Оркестър „Дионис” и танцовите състави „Първомай” „Евридика” и „Тракийка”.

Теодора Кирякова

Източник: Parvomai.NET

Facebook коментари

Последни новини