От х:

Днес в x:

Започна разпитът на свидетели по делото срещу Георги Семерджиев

В Софийския градски съд започна разпитът на свидетели по делото срещу Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата на 5 юли на бул. "Черни връх", при която загинаха две млади жени - на 22 и 26 години. 

Семерджиев е подсъдим за пет престъпления и се намира в ареста от няколко месеца. Той е карал със 166 км/ч в нощта на инцидента, като е минал и на червен светофар. Това показва експертиза, направена във връзка с разследването.

Подсъдимият отказа да даде обяснения по случая днес.

Военният прокурор Адалберт Кръстев, който се озова на мястото на катастрофата, причинена от Георги Семердиеж на столичния булевард "Черни връх", бил там случайно.

Това каза самият той пред бТВ днес, след като се яви в съда по делото за катастрофата от 5 юли, при която загинаха две момичета - на 22 и 26 години. 

Кръстев обясни, че е бил с негов приятел от Хамбург и съпругата си. Прокурорът допълни, че е помогнал на пострадалия таксиметров шофьор, който Семерджиев блъснал, преди да удари двете млади жени. "Това ми е петото ПТП с такива пияници и само млади деца умират", каза още той. 

"Беше след 23 часа. Когато слизах по булеварда, се чу много голям трясък. Обърнах внимание, защото си говорех с двамата (с които е бил - бел. ред.) в колата. Спрях. Помислих, че е бомба, че има взрив. Не си помислих, че може да е катастрофа", заяви пред съда Кръстев. 

Прокурорът допълни, че след няколко минути видял, че идва патрулен автомобил. Посочи още, че е останал на място до идването на дежурен прокурор. 

В съда на разпит се яви и Симона Радева - вече бивша служителка на МВР, за която има данни, че е подпомогнала Семерджиев. Тя се яви със скрито лице. 

На мястото е имало и свидетел, който е посочил посоката, в която е тръгнал Семерджиев с думите: "тръгнаха натам". Този свидетел обаче не е разпитан от полицаите на мястото на катастрофата, посочи в показанията си пред съда Адалберт Кръстев.

Според обвинителния акт Семерджиев е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 км/ч, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

"Симона Радева е била нещо като управител на автомивката на Семерджиев", разказа пред съда работник от обекта, цитиран от БНТ. Тя е контролирала работниците как мият колите. От свидетелските показания става ясно още, че преди катастрофата работниците са измили колата на Семерджиев към 22:30 часа. По това време Симона Радева също е била в автомивката.

С личния си автомобил бившата полицайка е занесла стълбата, с която Семерджиев се е прибрал в дома си след катастрофата. Той ѝ се е обадил от телефона на един от работниците в автомивката.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Хи
    Химена
    3 0
    17:35, 19 дек 2022
    Нищо няма да направите страхливи шапкари ! Тоз е за горене !
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини