От х:

Днес в x:

Готови са кръвните проби на шофьора, причинил катастрофата с две жертви в София

18-годишният младеж с книжка от 3 месеца, обвинен за тежката катастрофа с две жертви на бул. „Сливница” в София, не е шофирал под въздействието на алкохол и наркотици. Това показват резултатите от кръвните му проби, съобщи NOVA, цитирайки източници от разследването.

Инцидентът стана на 8 май на пешеходна пътека, където жертвите пресичали. След като ги ударил, водачът забил колата си и в стълб. След тежкия пътен инцидент десетки се събраха на протест на мястото на произшествието. Те настояха МВР и общината да вземат мерки за ограничаване на скоростта в района. Днес също ще има протест. 

Бащата на загиналия Явор призова и държавата, и обществото да се опитат да спрат войната по пътищата, която отнема невинни животи.

„Аз само едно искам да ви кажа – заради всички вас съм тук. Моля всички българи, помогнете, не забравяйте тези деца, тези прекрасни деца. Те толкова се обичаха, предстоеше им годеж. Сватба. И един от убийците по пътищата, ни лиши от всичко. Не ги забравяйте. Спрете тези убийци, да направим нещо, да им покаже, да ги помолим. Спрете ги тези убийства”, призова Павлин Стоянов.

Явор и приятелката му Ани били заедно от две години. В нощта, в която загубиха живота си, са се прибирали вкъщи.

„Синът ми няма едно нарушение в КАТ, проверете, възпитани деца, шофьор, който кара и който винаги казваше: „Тате, трябва да се внимава”. Ето какво стана”, сподели Стоянов.

По разказ на адвоката на шофьора - Димитър Марковски, автомобили в насрещното са ограничили видимостта му и той не е видял пешеходците. Нямал и спомен за скоростта.

„За съжаление не си е гледал скоростомера. Вниманието му е било съсредоточено в светофарната уредба, което е било жълта, мигаща светлина, защото, знаете, след 12:00 ч. няма регулация за светофарните уредби”, заяви Марковски.

Относно свидетелските разкази, че е бил неадекватен, адвокат Марковски заяви, че това се дължи не на употреба на наркотици и алкохол, а на шока след катастрофата. Водачът имал и друга версия.

„Към този момент му е повдигнато обвинение, че е причинил по непредпазливост смъртта на двамата пешеходци на пешеходна пътека. Но неговият спомен е, че този сблъсък е станал не на самата пешеходна пътека, а извън нея”, заяви Марковски.

Източник: dariknews.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини