От х:

Днес в x:

БНТ отказа да спре новините на турски език

"Новините на турски език по БНТ засега остават" – това каза Уляна Пръмова, генерален директор на БНТ на пресконференция. 

"БНТ не може еднолично да свали новините на турски език. За момента няма аргумент да се промени програмната лицензия. Подписката не е достатъчна", каза тя. По думите на Пръмова – през 2009 година сме по-нетолерантни, отколкото преди десет години към различните и себе си, предаде агенция Фокус.

"На ден новините на турски език се гледат от 50 000 – 60 000 души. Свалянето означава – да ги лишим от информация", каза тя.

Пръмова посочи, че е поръчано социологическо проучване за това – какво хората биха искали да гледат по БНТ. Може да се говори за премахването на новините на турски език, ако резултатите от проучването посочат, че хората биха искали това.

На 10 ноември варненцът Росен Марков, председател на Партията на българските мъже, протестира пред сградата на БНТ заради новините на турски език. Намеренията му бяха в този ден да няма турски новини в 16:10 часа по БНТ. Няколко дни по-рано - на 5 ноември, премиерът Бойко Борисов пък възложи социологическо проучване относно излъчването на новини на турски език.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини