От х:

Днес в x:

Преди да фалира FTX разполагала с 1,24 милиарда долара кешова наличност

Платформата за търговия с криптовалута FTX е разполагала с 1,24 милиарда долара преди да фалира, сочи справка, представена в съда преди днешните изслушвания за банкрута на компанията, предаде Ройтерс.

Крахът на платформата, една от най-големите в криптосвета, причини загуби, възлизащи на милиарди долара, на около един милион нейни кредитори.

Наличностите, за които се съобщава днес, са значително по-високи от очакването, сочат данни от консултантската компания "Алварес и Маршал" (Alvarez & Marshal), която съветва FTX. Те включват 400 милиона в сметки, свързани с "Аламеда рисърч" (Alameda Research), търговска компания собственост на основателя на платформата Сам Банкман-Фрайд, както и още 172 милиона долара в японското подразделение на FTX.

Платформата, която в събота обяви, че започва стратегическа проверка на глобалните си активи и се готви за продажба или преструктуриране, до преди дни твърдеше, че дължи на 50-те си най-големи кредитори 3,1 милиарда долара.

Според Ройтерс Банкман-Фрайд тайно е използвал 10 милиарда долара от фондовете на клиентите си, за да подсили собствения си търговски бизнес, и поне 1 милиард от тях са изчезнали.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини