От х:

Днес в x:

За отбраната си България разчита изцяло на НАТО

Положително е, че по-голяма част от народните представители застанаха зад военна помощ за Украйна. Тази позиция изрази Йордан Божилов, бивш заместник-министър на отбраната пред bTV.

Според него НС е трябвало да вземе това решение, а не парламентът да възложи на МС, защото МС ще възложи на МО, а военното ведомство на военните експерти. Имаме излишни боеприпаси, които стоят накъде по складовете, изтъкна Божилов. За него е трябвало да има ясна политическа позиция.

В Европа са се изчерпали боеприпасите. Ние имаме огромно количество боеприпаси, които са нужни на Украйна, смята той. Ако дадем помощ на Украйна, това може много да й помогне, по думите на Божилов. Трябва да направим решителна крачка в модернизацията на армията, изтъкна той.

За отбраната на страната разчитаме изцяло на НАТО, поясни експертът и подкрепи закупуването на вторите Ф 16. Няма да има забавяне в доставката, по негови данни. Важно е обаче да се подготви инфраструктурата за приемането на първите изтребители.

Източник: news.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    По
    повтарям
    2 -3
    11:32, 7 ное 2022
    За нашата сигурност разчитаме изцяло на НАТО! Даваме им едни пари за самолети, вярно е че ще дойдат с голямо закъснение, НО ако нещо се случи с нас междувременно ще разчитаме изцяло на НАТО! Корнелия чу ли го това, тая загубена Корнелия!Никой няма да ни защити от Путин ако реши да ни хапне, само НАТО!Така че опичайте си акъла ако искате да живеете в що годе нормална държава.Защото руската държава не е нормална!Ако станем част от Русия тежко ни.
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини