От х:

Днес в x:

Слънчево и топло за сезона в последния ден на октомври

Предимно слънчево време прогнозират за последния ден на октомври от НИМХ.
Временни увеличения на облачността ще има над Източна България.

През деня ще духа слаб вятър, предимно от северозапад, в Югоизточна България – от североизток. Максималните температури ще са между 21 градуса и 26 градуса, в София 22 градуса.

По Черноморието ще преобладава слънчево време. Вятърът ще е слаб, по северното крайбрежие от северозапад, по южното – от североизток. Максималните температури ще са 18 градуса -21 градуса. Температурата на морската вода е 16-17 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

В планините ще е предимно слънчево. Ще духа умерен, по високите и открити части до силен североизточен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 15 градуса, на 2000 метра - около 8 градуса. 

През първите два дни от новия месец ще се задържи сухо и с температури, по-високи от обичайните. По-топло ще бъде в сряда, когато на места дневните ще достигат 25-27 градуса. Ще бъде и слънчево, сутрин в отделни райони в Източна България и покрай Дунав - с мъгла. Във вторник ще е почти тихо, в сряда ще се появи слаб запад-северозападен вятър, който в Дунавската равнина ще се усили до умерен.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини