От х:

Днес в x:

"Гънка във времето" ще стане мюзикъл

Класическата научнофантастична история за съзряването "Гънка във времето", която тази година отбелязва своята 60-годишнина, е претворявана във филми за големия и малкия екран, опера, няколко пиеси, комикс. Най-новото й "превъплъщение" ще бъде в мюзикъл, предаде Асошиейтед прес. 

В избора на творчески екип за първата музикална версия на прочутия роман на писателката Маделин Ленгъл е помогнала нейната внучка и управител на литературното й наследство Шарлот Джоунс Войклис. Мюзикълът ще бъде режисиран от Лий Сънди Еванс по текст и музика на Хедър Крисчън.

"Познавайки любовта и отдадеността на баба ми към театъра, отдавна си представях музикална адаптация на "Гънка във времето", способна да пренесе публиката в друго измерение по начин, по който само музиката може", се посочва в изявлението, направено от Войклис. "Вдъхновена съм от този творчески екип, който наистина обича и разбира оригиналния роман и въпреки това е готов да проучи възможностите за претворяването му в мюзикъл", се казва още в изявлението.

Датите на бъдещите постановки, допълнителните членове на творческия екип и актьорският състав ще бъдат обявени през 2023 г.

Най-скорошната адаптация на "Гънка във времето" е едноименният филм от 2018 г., режисиран от Ава Дюверней и с участието на Рийз Уидърспун и Сторм Рийд. 

От романа "Гънка във времето" на Маделин Ленгъл, който е част от поредицата от пет книги, озаглавена "Времевият квинтет", са продадени над 10 милиона копия.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини