От х:

Днес в x:

Дарителска изложба е подредена в галерия „При кмета“ в Перник

Дарителска изложба „Песен Божествена в люлка от слънчеви лъчи“ е подредена в галерия „При кмета“ в Перник, съобщават от читалище „Нови хоризонти 2009“, което е организатор на проявата. Експонирани са над 40 творби, рисувани по време на пленер, състоял се през август в Църногорския манастир „Свети Свети Безсребреници Козма и Дамян“ над брезнишкото село Гигинци.

Техни автори са Мариела Ивайлова, Силвия Михайлова, Василка Златанова, Даря Евтимова, Елена Темелкова, Снежана Велинова, Веска Чакърова, Светлана Панайотова, Людмил Методиев, Сашо Евтимов, Георги Кьосев и Борис Кацов.

„Това беше първи пленер след пандемията, организиран от читалище „Нови хоризонти 2009“. Да твориш в Божий храм е предизвикателство, затова и изложбата е разноцветна и привлекателна“, коментира Светлана Панайотова - председател на НЧ „Нови хоризонти 2009“.

Кметът Станислав Владимиров заяви, че общината винаги ще подкрепя, според възможностите си, изяви на пернишки творци. Той посочи, че произведенията на художниците, подредени в общинското фоайе, оживяват пространството и създават настроение в гражданите.

Пленерът е осъществен с помощта на спонсори, а художниците са работили благотворително в подкрепа на „Вип галерия“, която скоро ще се премести в нов дом в центъра на Перник.

 

Източник: Perunik.COM

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини