От х:

Днес в x:

Изнесли 1000 кубика дървесина от речните масиви в Карловско

Държавата дава още 10 милиона лева на три общини - Карлово, Калояново и Марица, каза вицепремиерът и служебен министър на вътрешните работи Иван Демерджиев след заседанието на междуведомствената комисията за възстановяване и подпомагане към МС.

Още около 20 милиона са дадени днес за ликвидиране на други последици, каза още вътрешният министър и уточни, че заедно с тези за трите общини, държавата отпуска близо 31 милиона лева.

По думите му превенцията е много важна, защото ако такава има, няма да се стига до такива тежки последици.

Заместник-министърът на земеделието Валентин Чамбов потвърди, че незаконна сеч в региона на наводнените села няма. Текат проверки, след които са съставени актове за административни нарушения. Продължава и изнасянето на дървесината, натрупана в речните масиви. Изведени са около 1000 кубика и те ще бъдат разпредели на населението, посочи той.

Според заместник-министъра на транспорта Красимир Папукчийски около 3 км е засегната от наводненията жп мрежа. Всичко като поражения вече е отстранено.

На 2 септември, след пороен дъжд от 200 литра на квадратен метър, продължил осем часа, бяха наводнени населени места в общините Карлово, Марица и Калояново. Те бяха залети от придошлите реки Татлъ дере, Слатинска, Богданска и Стряма. Най-тежко пострадаха карловските села Каравелово, Богдан и Слатина, където е обявено бедствено положение. Засегнати са повече от 200 къщи, разрушена е инфраструктура, мостове. Армията, полицията и стотици доброволци се включват в разчистването на селата. 

Демерджиев коментира и катастрофата, за която е обвинен Георги Семерджиев. Министърът посочи, че има много подробен доклад на инспектората в министерството. И искам да се провери над тези нива дали са допуснати нарушения, посочи Демерджиев.

Вътрешният министър каза, че в момента има както акции срещу купуването на гласове, така и оперативни разработки. По всички места, където има съмнения за такива практики, се следят редица лица, каза още Демерджиев.

Ефектът, който ние търсим, е уличени лица да бъдат изправени пред съда. Ако ние в аванс обявим всички акции, този ефект трудно ще бъде видян, посочи още той.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини