От х:

Днес в x:

Георги Семерджиев е имал чадър на високо ниво, показва доклад на МВР

Подробен доклад след инцидента с Георги Семерджиев показа стряскащи данни, каза пред медиите служебният вътрешен министър Иван Демерджиев.

40 души в МВР са нарушили задълженията си или не са изпълнявали това, което трябва по закон, каза министърът.

За полицайката Симона Радева има доста данни и тя подлежи на уволнение. Става дума за несъвместими действия от нейна страна. Тя е помогнала на Семерджиев да избегне наказания, посочи Демерджиев

Няколко други служители на МВР са показали притеснително поведение. Трима от тях са на ръководни позиции и са позволили Семерджиев да бъде наказан с глоба, вместо да докладват случая на прокуратурата. 

40-те служители на МВР са от всички структури на ведомството в столицата. Срещу тях започват спешни дисциплинарни производства.

Изглежда, че Семерджиев е имал чадър на високо ниво, предположи министърът и уточни, че проверката показала данни Радева да е имала контакт с мъжа много преди инцидента.

Проверката в МВР изследва период от 2014 година насам. В някои случаи е изтекла давност да се търси отговорност, каза Демерджиев и поиска тези служители сами да напуснат МВР.

Министърът допусна, че казусът със Семерджиев едва ли е изолиран случай.

Георги Семерджиев е обвинен за тежката катастрофа на 5 юли в София, при която джипът, шофиран от него помете и уби две млади жени на тротоара.

Източник: БТА

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини