От х:

Днес в x:

Зеленски и генералният секретар на ООН обсъдиха "зърнения коридор" и ядрения шантаж на Русия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски и генералният секретар на ООН Антониу Гутериш обсъдиха „зърнения коридор“ и ядрения шантаж на Русия в атомната електроцентрала в Запорожие по време на срещата в Лвов.

"Съгласихме се да продължим координацията в реализацията на зърнената инициатива. Обсъдихме възможните насоки за нейното развитие, въпросите за незаконното и принудително депортиране на украинци, освобождаването от плен на наши военнослужещи и лекари", написа Зеленски в официалния си канал.

По време на срещата са обърнали специално внимание на темата за ядрения шантаж на Русия в Запорожката АЕЦ.

"Този ​​умишлен терор от страна на агресора може да има глобални катастрофални последици. Затова ООН трябва да осигури сигурността на този стратегически обект, неговата демилитаризация и пълното му освобождаване от руските войски", подчерта Зеленски.

По време на посещението на Ердоган е планирано да се проведе тристранна среща с участието на украинския президент Володимир Зеленски и генералния секретар на ООН Антониу Гутериш. На срещата ще бъдат обсъдени стъпките, които могат да бъдат предприети за прекратяване на украинско-руската война чрез дипломация, пише Униан.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини