От х:

Днес в x:

Служебният кабинет уволни Румен Спецов от НАП

Директорът на НАП Румен Спецов е отстранен от служебния кабинет, съобщи пресцентърът на Министерския съвет. На негово място ще бъде назначен доскорошният шеф на фонд "Земеделие" Борис Михайлов.

Като причина за решението се посочва "по съображения, свързани с неизпълнение на задължения по Закона за Националната агенция за приходите". 

Допълва се, че са подавани разнопосочни данни за прогнозните и очаквани данъчни приходи за 2022 г., а това създавало риск за разходната част на бюджета:

„До края на месец март 2022 г. се подава информация от НАП за очаквано значително неизпълнение на приходите спрямо разчетените по Закона за държавния бюджет на Република България за 2022 г. данъчни приходи. След приемането на актуализирания Закон за държавния бюджет на Република България за 2022 г. и независимо от промените, настъпили при гласуването на закона, е подадена информация за очаквано преизпълнение. Отклоненията в прогнозирането на приходите както при планирането, така и при очакваното изпълнение, създава риск за планирането и изпълнението на разходната част на бюджета и финансирането на държавните политики“, пише в съобщението на МС.

Източник: offnews

Коментари в сайта (1)

  • 1
    K
    k
    1 0
    12:09, 5 авг 2022
    една пе=далска подлога по-малко във властта
Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини