От х:

Днес в x:

Защо Warner Bros. "уби" Batgirl

От над една година се говори, че Warner Bros. подготвят филм за Батгърл. Лесли Грейс дори бе избрана за главната роля - тази на Барбара Гордън.

Дори се знаеше, че Адил Ел Арби и Билал Фалах, които свършиха не лоша работа с "Лоши момчета завинаги" ще режисират, докато Кристина Ходсън ("Бъмбълби") ще напише сценария.

Първоначалната идея беше филмът да бъде предназначен за HBO Max, като не се изключваше и възможността да се завърти по избрани кина. Дори се говореше, че Майкъл Кийтън ще влезе отново в ролята на Батман за Batgirl. Снимките дори бяха завършени, а Лесли Грейс твърдеше, че филмът ще си заслужава.

Е, няма да разберем дали е така, защото от Variety научаваме, че Warner Bros. са решили да "убият" Batgirl. Решение, което е наистина странно, защото филмът е почти завършен, а за него са похарчили 90 милиона долара. По първоначални информации, решението е взето заради смяната на шефовете в Warner.

Те са искали филмът да бъде блокбъстър и да се завърти по кината по цял свят, което са сметнали, че няма как да се случи с този бюджет. Първоначално Batgirl е трябвало да струва на студиото 75 милиона долара, но сумата се е покачила на цели 90 милиона заради усложнения, свързани с COVID-19.

Според източници на Variety обаче, голяма заслуга за отказаот готовия филм е, че той е бил поръчан и осъществен от старото ръководство на компанията, преди Warner Bros. и Discovery да станат едно и Дейвид Заслав да поеме контрола. Тогава фокусът е бил насочен към развиването на HBO Max.

Именно заради това е било и решението през 2021 г. да пуснат всички си филми не само в кината, но и паралелно в стрийминг платформата. Нещо, което разгневи не само големите вериги кина, но и креативната общност. Сега задачата на Заслав е да оправи положението.

А Batgirl е изтеглил късата клечка, защото не е с достатъчно голям бюджет и ефекти, за да си заслужават още 50+ милиона инвестиция за разпространение по кината. Не е и достатъчно малък и бюджетен като за HBO Max. И към момента решението е почти готовият филм да бъде сложен сред архивите, без да бъде монетизиран въобще.

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини