От х:

Днес в x:

Спряха контрабанда на злато и сребро за 140 бона

    Митнически служители задържаха златни и сребърни накити за близо 140 000 лв. при проверка на автобус на Пункта „Капитан Андреево“.

    Превозното средство с турска регистрация пристига на българския граничен пункт на 31 юли на път за Румъния.

    В зоната на митнически контрол двамата шофьори и пътниците заявяват, че не внасят стоки, парични средства и ценности за деклариране. Автобусът е селектиран за щателна митническа проверка, при която е открит специално изграден тайник над резервната гума. От укритието митническите служители изваждат 23 пакета с бижутерски изделия от жълт и бял метал - пръстени, обеци, гривни, медальони, синджири и колиета. Извършената експертиза от вещо лице установява, че пакетите съдържат 1431.47 гр. накити от 14-каратово злато и 1571 гр. сребърни накити на обща стойност 139 829 лв.

    По случая е образувано досъдебно производство от разследващ митнически инспектор под надзора на Окръжна прокуратура-Хасково. Контрабандните златни и сребърни изделия са задържани.

    Спрямо водача-60-годишен турски гражданин е взета мярка за неотклонение парична гаранция, както и забрана да напуска страната, освен с разрешение на наблюдаващия прокурор.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

    Още новини

    Последни новини