От х:

Днес в x:

Десетокласниците от Хасково с резултати от външното оценяване под средните за страната

Изображение 1 от 3
    Десетокласниците от Хасковски регион са с общ резултата под средното за страната, както от Националното външно оценяване по математика, така и от това по български език и литература. Резултатите общо за страната и по региони вече са публикувани на сайта на Министерството на образованието и науката.
     
    По традиция сред регионите с най-висок среден резултат са София-град, Смолян и Варна. По математика първенец обаче е област Кърджали.

    Според направения анализ от експертите, като цяло десетокласниците подобряват резултатите си по математика в сравнение с миналата година. На националното външно оценяване през този месец те имат средно 32,28 точки от максимум 100, а през 2021 г. резултатът беше 27,68 точки от 100. В това изчисление не се включват допълнителните 4 точки, които някои ученици получават заради липсващите скоби в част от помощните формули за изпита.

    Средният резултата по математика на учениците от десети клас в Хасковска област тази година е 26,82 точки. С него регионът е класиран на 17 място сред 28-те области.

    На изпита по математика десетокласниците работиха по 17 задачи, от които 15 - с избираем отговор и 2 - със свободен отговор.

    Средните резултати на националното външно оценяване по български език и литература дават 43,16 точки от 100 възможни. Те са близки до миналогодишните 45 от 100. За хасковските ученици средният резултат тази година  е 43,16 точки. С него в класацията по БЕЛ регионът е на 20-то от 28 места.

    В изпита по български език и литература бяха включени 23 задачи. Четиринадесет от тях бяха с избираем отговор и осем - със свободен отговор. Една изискваше да се създаде текст. Както и през предходната година, няма десетокласници с максимален брой точки и по двата предмета в страната. Двадесет и един от тях обаче имат 0 точки и на двата изпита. С 0 точки по математика са 328 ученици, съобщават от МОН.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини