От х:

Днес в x:

Протест срещу отстраняването на председателя на парламента Никола Минчев

По обяд около 30 протестиращи се събраха пред Народното събрание, докато се обсъждаше отстраняването на шефа на парламента Никола Минчев.

Протестиращите заявиха, че очакват коалицията да изпълни заложените от нея коалиционни споразумения и реформи. „Не искаме "Възраждане" в правителството, не искаме правителство на Радев, който открито се заяви като пропутински агент”, съобщи offnews.

Преобладаваха лозунгите: Тук не е Москва, тук е България!”, ИТН - слуги на мафията, ГЕРБ - слуги на мафията, ДПС - слуги на мафията, Възраждане - слуги на мафията и Путин!

Вечерта отново е планирана демонстрация в подкрепа на сваления вече председател на Народното събрание от коалиция между ИТН, ГЕРБ, ДПС и "Възраждане".

Протестът е насрочен за 18.30 ч. пред Народното събрание и ще е под надслов "Да защитим председателя на НС и европейска България без мафия".

Събитието е създадено във Фейсбук и организаторите му смятат, че Никола Минчев е пример за подражание дори и за по-опитни в парламентарната дейност от него. Според тях представителят на "Продължаваме промяната" е станал мишена на ГЕРБ, ДПС, ИТН и "Възраждане" защото не играе по техните правила.

Заявилите присъствие на протеста смятат, че Минчев "най-почтения и достоен председател на НС, който сме имали". На мнения са, че "мафията иска да сложи свои кукли, чиито конци може да дърпа", а други твърдят, че "в България се извършва преврат срещу законно избрана власт".

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    К
    к
    5 -3
    17:09, 16 юни 2022
    тези 30 задно с Кирчо и кокорчо - в Канада
  • 2
    На
    Народ!
    3 -1
    19:33, 16 юни 2022
    Народ или... Какво спите бре овце стигат ли ви парите за здраве и лекарства щом си трайте значи сте добре и доволни айййй!!!
  • 3
    Аз
    аз
    1 -3
    22:09, 16 юни 2022
    Всички честни хора - на протест. Слави е най-големият мръсник в държавата. Мафията се върна на власт. Хора, бдете!
    • Ma
      maymun kırmızı eşek
      2 -2
      23:10, 16 юни 2022
      Мафията се роди за броени дни в лицето на Кирил Петков - изпечен лъжец и крадец и специализирал в Харварда само по документи. Руменчо Радев го отгледа и президента го издигна в прай министър.
      Червоната Калина по известна като Курнелия Нинова издигна никому неизвестния летец да се упражнява политически в лупинги и коремни салта в държавата ни.
      . Та Курнела израстена в последните години от бивша седесарска до пълен господар на червената столетница - едноличен феодал.
      В нашата държава всякакви метаморфози и политически проекти са добри дошли на изборите и затова сме на това дередже!
Последни новини