От х:

Днес в x:

150 грамоти и "Ваканция, здравей" за учениците от 4 до 6 клас в "Славейков"

Повече от 460 лева за лечението на Мелани от продажба на домашна лимонада 

В двора на СУ "Петко Рачов Славейков" днес се проведе традиционното тържество послучай завършването на учебната 2021-2022 година за учениците от 4 до 6 клас. Водещата Деница Георгиева, която е и председател на Ученическия парламент, напомни за дългогодишния навик на славейковци да приключват ученето с тържество на градския басейн, който не функционира и са принудени засега да се награждават и забавляват в гостоприемния двор на училището за шампиони.
Директорът Милко Багдасаров й отговори, че се надява скоро това затруднение да бъде преодоляно и славейковци да могат да се върнат към всички свои отдавнашни традиции. Той пожела на завършващите начален етап четвъртокласниците и на прогимназистите от 5 и 6 клас слънчево и весело лято, в което да не забравят книгите, но и да се забавляват много.
150 грамоти за отличен успех и издигане престижа на училището връчи директорът на най-заслужилите в знанията, изкуството и спорта, а три отбора заслужиха първите места по възрасти в училищния турнир по футбол и вкусни торти. За доброто настроение на присъстващите допринесоха песните "Празник", "Пътят на знанието", "Усмивката" и на финала "И замириса на море", изпълнени от вокалните групи на Мария Загорова, Райна Паслиева и Димитър Ганев.
От две години също в традиция се превърна благотворителната продажба на домашна лимонада. Момичетата от Ученическия парламент, "въоръжени" с лимони, сокоизтисквачка, газирана вода и всичко друго необходимо, правят тонизираща течност и я продават на учители, родители и деца след края на тържеството. Водещата Деница обясни на микрофона, че тази година средствата са за лечението на 9-годишната Мелани от Перник, която страда от аутизъм и има нужда от 120 хиляди евро за процедури за следващите 3 години. Лимонада ще продават гимназистите за тази цел и на 30 юни, когато завършват и най-големите ученици. Днес те събраха сумата от 462,32 лв. 
Тържеството завърши с кръшно българско хоро и пожеланието "Приятна ваканция!".
Нешка Шопова

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини