От х:

Днес в x:

Стартира акция „Ваканция“, спад на катастрофите с ранени деца в Хасковско

    Пътна полиция в Хасково стартира акция „Ваканция! Да пазим живота на децата на пътя”. Тя е с цел предотвратяване на инциденти, тъй като в периода на лятната ваканция за учениците значително нарастват опасностите от тежки пътнотранспортни произшествия с деца и юноши.

    В тази връзка, край площадка „Спартак“ служители от бившия сектор КАТ демонстрираха действието на тринога камера за контрол на скоростта, мотор и полицейски автомобили. Да се запознаят с работата на униформените и техническите средства дойдоха ученици от СУ „Васил Левски“ в областния град. Децата с интерес наблюдаваха извършваните полицейски проверки. За около 30-40 минути бяха инспектирани 22 автомобила, при които бяха установени 3 нарушения. Едното е за неизползване на обезопасителен колан, което се санкционира с глоба от 50 лева и отнемане на 6 контролни точки. Другото беше за това, че водачът не носеше контролен талон, наказуемо с глоба от 10 лева. Третото беше за липса на годишен технически преглед, за което санкцията е глоба от 50 лева.

    Активно в акцията се включи и началникът на Пътна полиция в Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Той стопира лек автомобил Форд, в който пътуваше семейство чужденци, които се бяха отправили да минат по забранената стръмна уличка. На английски език Чобанов упъти чужденците.

    Относно акцията той уточни, че тя продължава до 31 август. В този период ще се извършват различни проверки. Отчете, че има спад на катастрофите с ранени деца.

    В акцията се включиха доброволци на БЧК, които раздаваха листовки за безопасност на пътя.

    За първите пет месеца на 2022г., на територията на ОДМВР-Хасково са регистрирани общо 9 тежки ПТП с деца. При тях няма загинали  деца, а 10 деца са ранени.

    На  територията  на  област Хасково, за периода от 01.06.2021 г. до 31.08.2021г. са регистрирани общо 8 тежки ПТП с деца , като за същия период на 2020г. са регистрирани общо 14 ПТП тежки ПТП с деца. Наблюдава се намаление на ПТП с 6. От настъпилите  8 броя тежки ПТП през 2021г., са загинали  3 деца и 8 деца са ранени. В сравнение със същия период на 2020г., тежките ПТП с пострадали деца са 14 с  0  загинали  и  17 ранени.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини