От х:

Днес в x:

Куйович потвърди, че плащал на министър и главсек

Още преди да бъда осъден, бях извеждан от старозагорския затвор и малтретиран. Още тогава започнаха моите заплахи и да изваждам компромати срещу политици - и срещу Илия Илиев, и Ваньо Танов.
Това каза Будимир Куйович в интервю за предаването „Тази сутрин” по bTV, цитиран от "Фокус".
На въпрос дали е вярно, че е плащал на бившия вътрешен министър Румен Петков и на Валентин Петров, наркотрафикантът каза, че застава зад думите си.
 
„Да се сезира прокуратурата и да разбере как е ставало”, добави той. По думите на черногореца тезата му може да бъде доказана, тъй като съществуват записи на цялата информация, обменяна между него, Петков и Петров.
„Камен Пенков (бившият зам.-вътрешен министър по времето на Румен Петков - б.р.) и прокурорът от пловдивската прокуратура Росен Димов са идвали при мен заедно с Младен Младенов и тогава са искали компромати срещу Илия Илиев и Ваньо Танов", каза още задържаният.
 
"Не знам от коя партия са”, поясни Куйович и добави, че това е станало, след като е получил присъдата си.
"Аз нямам политически опоненти. Адвокатката на Будимир Куйович спестява много верни неща и не говори истината и аз мога всичко това да го докажа", заяви от своя страна комисар Валентин Петров. Той допълни, че е скандално това, което се случва и доказва, че Куйович се ползва с преференции, защото той е затворник, който разполага в момента с телефон и може да говори в ефир.
 
„Странна история”, добави Петров. „Аз се надявам, че все пак някой прокурор наблюдава в момента и ще реагира по някакъв начин”, поясни още той.
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини