От х:

Днес в x:

Куйович отложен в Пловдив, появи се скрита свидетелка

За 27 ноември бе отложено обжалването на присъдата от страна на Будимир Куйович. Отлагането стана поради неявяване на адвоката на единия подсъдим - Николай Писков. 

Днес в Апелативния съд в Пловдив сръбският наркотрафикант Будимир Куйович и тримата му съучастници - Николай Писков, Стойко Дойчев и бившият митничар Михаил Янков обжалват присъдите си за трафик на хероин на стойност близо 7 млн. лв, постановени от окръжния съд в Хасково.

"Ще пледирам за невинността на Будимир Куйович", обяви единият от четиримата му адвокати Марин Марковски. Според него обвинението не е доказано, а доказателствата, събрани до този момент, са само плод на амбиция и затова защитниците на наркотрафиканта ще се борят срещу "съдебна грешка".

"Искам нови доказателства по делото", обяви Марковски. По думите му наложената присъда на първа инстанция от 16 години затвор и 220 хил.лв. не е обоснована и има сериозни логически пропуски в доказателствата. 

Другата защитничка на Куйович - Елеонора Дулендерова, обяви, че има нова свидетелка, която не е защитена, но е със скрита самоличност. "Ако тя проговори, ще опровергае твърденията на другия обвиняем - Писков, че между Куйович и него се е поддържала връзка за разпространение на наркотици по две прима карти".

Днес Куович се яви в Апелативния съд в Пловдив с вериги на краката и охраняван от над 20 полицаи.

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини