От х:

Днес в x:

Защо iPhone 14 няма да е това, което очакваме

През последните седмици се появиха доста спекулации, че Apple най-накрая ще премахне прореза със селфи камерата и сензорите от лицето на iPhone. 

Тази промяна изглежда почти сигурна, но по-късно стана ясно, че най-вероятно ще засегне само Pro вариантите на iPhone 14, които по данни на Минг Чи-Куо ще се различават от останалите и по други важни параметри. 

Преди седмица Куо разкри, че Apple възнамерява да спре предлагането на mini модели и да предложи iPhone 14 Max вместо него. 

iPhone 14 и iPhone 14 Max ще разполагат с миналогодишния процесор A15 Bionic, докато iPhone 14 Pro и 14 Pro Max ще са оборудвани с нов A16 чипсет. 

Логично е да предположим, че това решение е продиктувано от затрудненото производство на чипове, но според Куо то е чисто и просто част от нова пазарна стратегия на Apple. 

Изглежда компанията иска още по-ясно да разграничи регулярните от Pro вариантите на iPhone, между които, особено при последните модели, имаше сравнително незначителни разлики. 

Според Куо всички модели iPhone 14 ще са с 6GB RAM, но Pro вариантите ще са с по-бърза LPDDR 5 оперативна памет, а iPhone 14 и 14 Max ще са с LPDDR 4X. 

Добрата новина за феновете е, че ще могат да си купят по-евтин iPhone с голям екран, но ще е любопитно да видим дали A16 ще е толкова по-мощен от А15, че да ни накара да похарчим повече за Pro модел. 

Източник: lifestyle.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини