От х:

Днес в x:

Специализирана прокуратура отговаря на изявлението на Асен Василев

От Специализираната прокуратура изпратиха съобщение до медиите във връзка с изявление на вицепремиера и министър на финансите Асен Василев.

Специализирана прокуратура се възползва от правото си на отговор в български медии, излъчили или публикували изявлението на г-н Асен Василев, в  което твърденията му са неверни, грубо погазват принципа на разделение на властите и върховенството на правото и представляват политическа намеса в дейността на съдебната власт,  заявяват от спецпрокуратурата. 

Според съобщението днес, 18.03.2022 г., Асен Василев направи пред журналисти в Народното събрание следното изявление: „…Най-накрая се действа по сигнала на господин Божков и доклада на Агенция "Държавна финансова инспекция" от миналото лято. Ако си спомняте, АДФИ установи, че има нанесена щета на бюджета в размер на 556 млн. лв. заради бездействието на Комисията по хазарта на пряко подчинение на г-н Горанов. Най-накрая това беше изпратено от служебния кабинет на българската прокуратура и не бяха предприети никакви действия, за да защитят тези 555 млн. на данъкоплатците. Най-накрая виждаме, че имаме поне една малка стъпка в тази посока".

"Специализираната прокуратура изразява следното становище, основано единствено на факти: Не отговарят на истината твърденията на г-н Асен Василев, че посочената от него щета за бюджета е установена през лятото на 2021 г., когато е била уведомена българската прокуратура. Не е вярно и, че прокуратурата не е предприела никакви действия, за да бъдат защитени интересите на данъкоплатците", пише още в съобщението. 

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    С
    с
    6 -5
    21:30, 18 мар 2022
    Директна оставка на правителсъвото! Насраха се вече.
  • 2
    На
    Насран
    4 -2
    23:44, 18 мар 2022
    Аз пък нямам нищо против да бъде извадена от 10 кладенеца вода, само и само да ги тикнат в затвора тоя тиквоч и кликата му. Все тая кой ще го направи.

Още новини

Последни новини