От х:

Днес в x:

"Възраждане" организира утре протест във връзка с визитата на Лойд Остин

"Възраждане" организира утре протест пред Министерството на отбраната, където се очаква да бъде министърът на отбраната на Съединените американски щати Лойд Остин. Това заяви председателят на партията Костадин Костадинов на брифинг в парламента. Според него е странно, че посещението е в почивен ден.

Ние ще бъдем там, за да го посрещнем и ще се постараем да бъдем навсякъде, където той отиде, допълни Костадинов. Той отбеляза, че в момента визитата се държи в тайна и не се знае темата на разговорите.

"Възраждане" няма да допусне дори малкото ни остатъчно въоръжение да бъде изпратено в Украйна, с което хем да бъдем вкарани във военния конфликт, хем да се лишим от малкото ни останало оръжие, заяви Костадин Костадинов. Той посочи, че са категорично "против" включването в каквито и да било ангажименти по отношение, на която и да е от воюващите страни в Украйна и затова в 10:30 ч. утре организират мирен протест. България има само един ракетен комплекс С-300, ако и него дадем, кой ще пази София, попита Костадинов. Ще направим всичко необходимо и всичко възможно и невъзможното дори, за да не се случи предоставянето на оръжие от страна на България, допълни той.

Относно задържането на лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов, Костадинов коментира, че може да разбере вълнението, както в българското общество, така и в медиите, че е арестуван бивш български министър-председател, защото е нещо, което се случва за първи път, само че такива процеси са се случвали във всяка една друга нормална държава, където се уличат висши държавни чиновници в корупция. По-скоро трябва да зададем следния въпрос: "А защо само и единствено Борисов? С какво примерно неговият бивш ортак и съдружник в управлението Каракачанов е по-различен?". Ако в момента говорим за това, че българската държава е в плачевно състояние по отношение на отбранителния си потенциал, кой носи персоналната отговорност за това, каза Костадинов. Той отбеляза също, че една част от тези политически сили, с които Борисов е управлявал преди няколко години, в момента отново са в управлението, само че тогава се казвали "Реформаторски блок", а сега - "Демократична България". Ако Борисов е невинен, има време да го докаже в съда, смята лидерът на "Възраждане".

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
Последни новини