От х:

Днес в x:

Успешният Никола Ликов гостува на Езиковата гимназия за юбилея

Инициативата е част от 100-те дейности, включени в програмата, посветена на 100-годишнината на Гимназия „Христо Ботев“ град Кърджали

На изключителна популярност сред възпитаниците на ЕГ „Христо Ботев“ се радват срещите с успешни ботевци, реализирали се по цял свят. След вълнуващия разговор с Валентина Георгиева, която е успешен млад специалист, работещ в Дипломатическия институт към Министъра на външните работи, Анна Яръмбойкова, собственик на акредитирани консултантски фирми в Лондон за подбор и обучение на предприемачи, развиващи собствен бизнес по цял свят, Моника Кривошапкова,  отличен  икономист и финансист и Марта Кривошапкова, учеща медицина и доброволец в ковид отделението в Александровска болница, поредицата от разговори и срещи в първата гимназия на Източните Родопи продължава с още един млад човек от Кърджали.

Той  е отличен в   престижната класация на списание "Форбс" "30 под 30". В нея попадат младите и иновативни лидери под 30-годишна възраст, които имат всички необходими знания и умения, както и визията да променят България и света към по-добро. Този млад човек е Никола Ликов  - директор растеж в голяма компания, базирана в Берлин и възпитаник на ЕГ „Христо Ботев“. Той е отличен в категория "Бизнес" на класацията и  с удоволствие се включва в инициативата на "Форбс" да дарят заедно списания на   училищната библиотека в  Езиковата гимназия "Христо Ботев"   в Кърджали като лично връчва екземплярите на директора Даниела Павлова.

Това е и една от причините да се върне в родното училище и да бъде гост в часовете по Гражданско образование и География и предприемачество. Никола представи своята лична история, както и стъпките, които извървява по пътя към успеха. С носталгия си припомня ученическите години и работата му като Председател на ученическия съвет. С умиление си спомни за театралното ученическо студио на немски и на български език  и за неговата младежка бизнес мечта  - идеята за тематични партита в питейно заведение. На финала на срещата той обеща, че отново ще дойде в гимназията, за да разкаже в детайли за венчър билдър  - първа фаза от създаването на бизнеса -  от идеята до валидирането на идеята.

Предстоят още разговори с успешните ботевци по света. Техните победи са вдъхновение за младежите, които ще последват техния пример. Мъдреците казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му, а семейството на Езиковата гимназия е голямо, защото възпитава и обучава хора с много и големи мечти, превърнати в реалност.

Това съобщиха от ръководството на гимназията.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини