От х:

Днес в x:

Поне пет експлозии в контролирания от сепаратистите украински град Донецк

Най-малко пет експлозии бяха чути рано в четвъртък в контролирания от проруските сепаратисти източноукраински град Донецк, съобщи Ройтерс, като се позовава на очевидец.

След взривовете четири военни камиона били забелязани да се насочват към мястото.

Според представителството на отцепническата Донецка народна република в Съвместния център по контрол и координация на режима на прекратяване на огъня украинските въоръжени сили рано днес са обстреляли Донецк и още няколко населени места с минохвъргачки и друго въоръжение, съобщи ТАСС.

От представителството на Луганската народна република обвиниха украинските сили, че са обстрелвали територията на сепаратистката република седем пъти само в периода от 21:20 до 21:55 ч. в сряда.

В сряда сепаратистите в Донецк и Луганск се обърнаха с писмо до руския президент Владимир Путин, в което поискаха военна подкрепа за "отблъскване на агресията от страна на въоръжените сили на Украйна". От Белия дом изразиха опасение, че искането за руска помощ срещу предполагаемата украинска агресия ще бъде използвано от Русия като претекст за "операция под фалшив флаг" в Украйна.

Източник: БТА

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини