От х:

Днес в x:

След 10-те номинации за „Оскар“: „Дюн“ ще има втора част

Очаквайте много повече Харкони, обещава режисьорът Дени Вилньов

Втората част на „Дюн“ официално ще се случи, съобщи самият Дени Вилньов пред списание „Емпайър“. „Уорнър Брос“ са дали зелена светлина на проекта и са предложили премиерна дата през октомври 2023 г. Новината идва дни, след като стана ясно, че „Дюн“ има 10 номинации за „Оскар“, сред които за най-добър филм, и 11 номинации за „Бафта“.

Снимките ще започнат в края на лятото, потвърждава Вилньов, който е замислил продължението още по време на снимките на първата част.

„Това, което ни помага сега, е че за пръв път се връщам в позната вселена. Работя със същите хора, всеки знае какво да прави, всички знаем как трябва да изглежда – казва той. – Продължението ще бъде по-голямо предизвикателство от първата част, но знаем, че трябва да стъпваме внимателно. Сценарият е готов, чувствам се уверен. Честно казано, най-голямата въпросителна пред мен в момента е пандемията.“

Вилньов разделя романа „Дюн“ на Франк Хърбърт на две – затова и първата част на филма бе с отворен финал. В нея зрителите се запознаха с династията на Атреидите, които получиха управлението на пустинната планета Аракис, наричана още Дюн. Суровите климатични условия в този нов свят отговориха напълно на посрещането на Атреидите на Дюн и в края на действието Пол – наследник на династията, и майка му Джесика бяха оставени на милостта на пустинята и свободните хора, които я населяват.

Сблъсъкът между Атреидите и техните врагове от династията на Харконите – породен предимно от битката за монопол върху скъпоценната подправка на планетата, която притежава гериатрични свойства  – ще бъде изследвана в повече детайли в следващия филм.

„Когато човек адаптира литературна творба, той трябва да взема смели решения, за да ѝ вдъхне живот – коментира Вилньов. – Според мен нямаше по-добър начин, по който да въведем широката публика в този свят. Във втория филм искам да имам повече свобода на движение и ще задълбая повече в някои детайли. Това означава въвеждането на персонажи като Фейд-Рота. Представете си го като партия шах – някои нови персонажи ще бъдат въведени във втората част и още от самото начало взех решението, че искам първият филм да е за Пол Атреидски и „Бин Джезърит“. Във втората част очаквайте много повече Харкони.“

Фейд-Рота е по-малкият племенник на барон Владимир Харконен и по плановете на стария барон той трябва да поеме управлението на Аракис след Рабан Звяра, като по този начин бъде представен на местните като спасител. Междувременно планове за Фейд-Рота кроят и от ордена „Бин Джезърит“, където следят развитието на младия Харконен заради убеждението си, че неговите гени са ключови за раждането на Куизъц Хадерах – суперчовек и единственият мъж, който ще бъде допуснат до строгата тренировка на жените от ордена.

Източник: http://ploshtadslaveikov.com

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини