От х:

Днес в x:

Акцентите през февруари по еТВ

    Какво ново в програмата на еТВ през месец февруари?

    Гледайте на 5 февруари от 16:30 часа документалният филм Митове - най-големите загадки на човечеството: Атлантида.

    Атлантида - изчезнала цивилизация в зората на времето. Описанията на гръцкия философ Платон от преди почти 2500 години изобразяват утопия. Огромна островна империя със завладяваща архитектура и впечатляваща военна мощ. Но се твърди, че за една нощ легендарната империя е загинала в резултат на опустошителна катастрофа.

    На 6 февруари от 16:30 часа не пропускайте Камчатка: Живот на вулкан.

    На Камчатка има 30 действащи вулкана и седем от тях изригват сега. Никое място не е по-интересно и по-опасно за един вулканолог. Учените се опитват да разберат вулканите и да предскажат поведението им. Изследователите намират навсякъде невероятна красота и невероятни открития, защото вулканите са нещо повече от опасни планини. Благодарение на вулканите е оформена атмосферата на Земята, а евентуално дори и самият живот!

    На 12 февруари от 16:30 часа пореден епизод на Митове - най-големите загадки на човечеството: Бермудският триъгълник.

    Бермудският триъгълник - „атлантическият капан на смъртта“. И до днес безброй митове и легенди обграждат скандалните води между Бермудите, Пуерто Рико и Флорида. В продължение на векове много кораби и самолети са изчезнали там безследно – нито радиосигнали, нито останки, нито признаци на живот. Какво се крие зад тези мистериозни събития?

    На 13 февруари от 16:30 часа гледайте документалният филм Убийци от космоса.

    Астрофизиците ни предупреждават за изключително голямата вероятност „космически убиец“ - голям астероид, метеорит или комета - да се сблъска със Земята. Така че, ако човешката раса не иска да сподели съдбата на динозаврите, трябва незабавно да започнем работа по създаването на международна система за защита срещу проникването на небесни тела в земната атмосфера. Чувствате ли, че опасностите са преувеличени? Кадри, заснети в руския град Челябинск, показват без съмнение, че само чистият късмет е попречил на милиони жители да станат жертви на метеоритен удар. Заслужава обаче да се отбележи, че тези буци скала, падащи от космоса, носят не само лоши новини за човечеството. Учените, които изучават състава на падащите на Земята метеорити, откриват все повече следи от микроорганизми. Това означава, че по всяка вероятност в Космоса има живот ...

    На 19 февруари от 16:30 часа в ефира е Митове - най-големите загадки на човечеството: В търсене на Мотман - Човекът-молец.

    Мотман – Зловещо същество като самия дявол; висок два метра, със светещи червени очи и гигантски крила. Това мистериозно създание обитава американския град Пойнт Плезънт от 60-те години на миналия век и над 100 души твърдят, че са видели Мотман. Те разказват с ужас своите преживявания и до днес, но никой не може да обясни какво е и откъде идва.

    Съботно кино на 19 февруари от 19:30 часа ще ви предложи драмата Индокитай.

    Филмът се фокусира върху връзката на красивата и властна Елиан (Катрин Деньов), френска собственичка на каучукови плантации, и Камил (Лин Дан Фам), нейната осиновена индокитайска дъщеря. Майката и дъщерята са много близки, докато в живота им не влиза неуверения морски офицер Жан-Батист (Винсент Перес).

    На 20 февруари от 16:30 часа гледайте Непознатата Антарктида.

    Невъзможно е да се повярва! Учените са открили едно-единствено кътче на Земята, напълно лишено от всякакъв живот. Мрачно, самотно място, където стерилността властва; където нито едно растение, нито едно животно, нито дори микроби не ,огат да оцелеят при -89 С.

    Не пропускайте неделно кино на  20 февруари от 19:30 часа с роматичната комедия На Рим с любов.

    Възрастна американска двойка лети за Рим, за да се срещне с годеника на дъщеря си, но невротичният баща на момичето - диригент по професия, не харесва младежа. Антонио, италианец от провинцията, пристига в Рим със съпругата си, като се надява да впечатли роднините си, но се оказва в компанията на проститутка, която иска да изпълни всяко негово желание. Междувременно животът на местен мъж се обърква, когато тълпа хора го взима за филмова звезда. А един архитект на средна възраст преживява най-романтичното приключение в живота си, докато е на почивка във вечния град.

    На 25 февруари от 21:30 часа гледайте трилърът Убийствени игри.

    Джак Конуей и Дерек Чейс са двама от най-известните атентатори в света. Те никога не са се срещали.Единият е бърз стрелец, а другият действа безпогрешно с нож. Двамата трябва да се справят с безскрупулния бос на могъщ наркокартел. В главните роли са емблематичният екшън герой Жан Клод Ван Дам и звездата от „Ултиматумът на Борн“ Скот Адкинс.

    На 26 февруари от 16:30 часа в ефира на еТВ са Митове - най-големите загадки на човечеството: Върколаци.

    Учените продължават да разследват както вековни случаи, така и съвременни наблюдения. Всъщност те все още търсят отговори на мистериозна серия убийства от 18-и век, за които е обвиняван звяр, който уж убива като животно, но също така действа като човек. Може ли да е върколак? Историкът д-р Утц Анхалт разследва случай, свързан с осъден върколак, а криптозоологът Кен Герхард проверява предполагаема среща с върколак в САЩ.

    В съботно кино на 26 февруари от 19:30 часа гледайте криминалният филм Град край морето.

    Докато разследва убийството на сърфист, полицейският детектив на Ню Йорк Винсент ЛаМарка (Де Ниро), чийто собствен баща е екзекутиран за убийство, открива, че отчужденият му син (Джеймс Франко) може да е извършил престъплението.

     

     

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини