От х:

Днес в x:

Показаха чудото Enzo XX Evolution

Известната със своите силови доработки на автомобили с марката Ferrari тунинг- компания edo competition демонстрира чудовището Enzo XX Evolution, което гарантира максимална мощност от 840 конски сили, предаде "Автопрес 2001".

Доработеният от edo competition задвижващ агрегат на Enzo XX Evolution е с работен обем от 6.3 литра, а в резултат на подмяната по- голямата част от основните компоненти на двигателя, дванадесетцилиндровият мотор вече е в състояние да се „развърта" до феноменалните 9600/мин.

Стандартната за Ferrari Enzo максимална мощност от 660 конски сили е увеличена със 180 единици, като от edo competition споделят, че ако заглушителите бъдат отстранени, максималният резултат може да достигне 860 конски сили.
Максималният въртящ момент на задвижващия агрегат пък достига780 Нм при 5800/мин.

Освен с по-голяма мощност, Enzo XX Evolution може да се похвали и с по-малко тегло. След диетата на edo competition, автомобилът е отслабнал със 100 килограма, които са се отразили в потенциал за ускорение от 0 до 100 км/ч за 3.2 секунди, до 200 км/ч за 9 секунди и до 300 км/ч за 19 секунди.
Максималната скорост на движение пък е над 390 км/ч.

Инженерите на edo competition са си поиграли и с електрониката на предавателната кутия на автомобила, като са успяли да намалят времето за превключване от 100 милисекунди на 60.
От компанията коментират, че при болидите от Формула 1 времето е 40 милисекунди.

edo competition Enzo XX Evolution разполага с нов аеродинамичен пакет, в който е включен автоматичен заден спойлер, задна престилка и други.

Задната част на колата е освежена и чрез монтирането на нови LED диодни светлини.

Източник: news.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини