От х:

Днес в x:

СУ прекрати всички занятия в Медицинския факултет в знак на протест

Софийският университет прекрати всички учебни занятия и стажове за всички специалности в Медицинския факултет.

Действието е в знак на протест срещу решението на здравния министър Стойчо Кацаров да преобразува болница "Лозенец" чрез вливане в болницата по детски болести "Проф. Иван Митев".

МБАЛ "Лозенец" е университетската болница на Медицинския факултет на СУ. Без практическите си занятия в болница студентите не могат да следват, камо ли да завършат обучението си. 

"С този акт на министъра на здравеопазването МБАЛ „Лозенец“ ЕАД на практика престава да съществува", пише в решението.

Занятия няма да се провеждат от днес, 10 декември, става ясно от съобщението на висшето училище.

"В знак на протест срещу взетото решение всички учебни занятия и стажове за всички специалности в Медицинския факултет се прекъсват до изясняване на обстоятелствата, считано от 10.12.2021 г.", се казва в него.

Медицинският факултет е възстановен в структурата на Алма матер с правителствено постановление от 19 декември 2003 г., след като е създаден през 1917 г. с указ на цар Фердинанд и изваден е от СУ с решение от 1950 г. на Президиума на Народното събрание, за да бъде създаден Медицинският университет в София. Александровска болница остава университетска за Медицинския университет, университетска за СУ става Правителствена.

Източник: offnews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    3,
    3,14
    4 -2
    11:55, 10 дек 2021
    Можи би предложението на Кацаров ще е по-добре за болните деца,но академичните герберски подметки трябва да слушат вожда и да рушат всичко!Не ви ли стигнаха толкова години,а продължавате?Сигурен съм,че никой не е питал студентите дали са за или против!Докато Герб не бъде забранена като антинародна партия,която може само да саботира,а не да гради,България няма да има развитие!Не зная тези борисовци,биковци,атанасовки, като говорят глупости,не ги ли е срам от внуци,деца родители?
  • 2
    Ос
    ОСМАН БЕГ
    0 0
    00:33, 11 дек 2021
    В момента ни колхозкин ни гавното ни никой, не смее да мъцне. Оставени сте на самотек и какво виждаме? - ами това не касае нашите деца. Те са по чужбина, а децата на говедата, не са наш проблем :) това с детската болница беше само малък тест за човечност :) насрахте се пак :)
Последни новини