От х:

Днес в x:

60 квадрата евтин комфорт за многодетни

Кмета и областния прерязват лентата

Общински жилища по 60 квадрата раздаде хасковската община на многодетни и социално слаби семейства. Жилищата са на улица „Георги Кирков“ 82 близо до езиковата гимназия и са групирани в 5 блока с общо 106 апартамента. Днес се получават ключовете само за 76. Останалите 30 в строящия се 5-ти блок ще бъдат завършени през февруари идната година. За тях предстои допълнителна селекция за одобряване на нуждаещите се.

Хората които получиха жилище са социално слаби и многодетни семейства. По критериите на общината това са фамилии които нямат други имоти. На тези изисквания отговаряше и Даниела Цветкова. Майката на 4 деца е перманентно безработна и с безработен съпруг. Чака общинско жилище вече близо 9 години. Мария Анастасова е на 27 ,с две деца, едното новородено. От 3 години е подала молба за жилище. Също с безработен съпруг.

Майката на 4 деца Даниела Цветкова

„Това не са жилища с лихвоточки като едно време-всеки да чака да му дойде редът“, заяви на откриването кмета Георги Иванов. „Общината е преценила че настанените са крайно нуждаещи“, добави той. След жилищата за социално слаби на "Червена Стена" и тези на "Георги Кирков", общината ще подготви и трети комплекс за бедни. Той се строи в квартал Република.

За реда в блоковете ще отговаря специален управител, който ще следи и за пазенето на собствеността и чистотата, стана още ясно на откриването. То бе съвместно дело на кметът и областният управител, които ръка за ръка лиснаха менчето с вода. За да върви по вода на новодомците.

В жилищата има по две спални, всекидневна с бокс, килер и мазе. Обзаведени са със шкафчета. Санитарните възли са в отлично състояние, като комбинират баня и тоалетна. Всеки апартамент има тераса. Наемите са по 40, 50 и 70 лв месечно. Целият комплекс е изграден на 8 хиляди квадратни метра разгърната площ и струва 7 млн лева собствени средства на община Хасково.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини