От х:

Днес в x:

Шофьорски неволи,отново животно става курбан на пътя

Оставено без надзор домашно животно причинило пътно произшествие в землището на село Дедец около 18 часа снощи. Пред лек автомобил „Хюндай“, управляван от 52-годишен, внезапно изскочила крава и последвал удар. Тестът за алкохол на водача с техническо средство е с отрицателен резултат. Собственикът на животното е установен, съставен е акт по ЗДвП. На мястото на произшествието бил изпратен екип от пожарния участък в Бенковски, за да почисти разлято гориво на платното за движение.

Водач, управлявал автомобил след употреба на алкохол, е бил задържан в РУ-Кърджали. Около 14,30 часа вчера в областния град полицейски служители спрели „Опел“, управляван от 53-годишен. Тестът за алкохол на водача с техническо средство отчел 2,88 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, но била отказана кръвна проба за анализ. Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа в полицейското управление. Образувано е бързо производство. За опит да пречи на полицаите да изпълнят задълженията си е бил задържан и 63-годишен пътник в колата.

Полицейски служители установили нерегистрирано моторно превозно средство. Около 13 часа вчера в района на жп прелеза в село Перперек бил проверен 20-годишен, който се придвижвал с АТВ. Оказало се четириколесното МПС не е регистрирано. Образувано е бързо производство и работата по случая продължава участъка в Перперек.

 386 моторни превозни средства са били проверени в специализирана операция на територията на полицейските управления в Момчилград, Крумовград и Кирково за периода от 29 октомври до 4 ноември с цел ограничаване на предпоставките за пътнотранспортни произшествия и осигуряване на безопасно движение по републиканските и общинските пътища. Полицейски служители са констатирали 179 нарушения, за които са съставени 26 акта, 106 фиша по ЗДвП и са били заснети 47 клипа за превишена скорост.

Това съобщиха от Регионалния пресцентър на МВР-Кърджали.

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини