От х:

Днес в x:

80% от персонала на заведенията в Кърджали е готов да се ваксинира, ресторантьорите приемат въвеждането на зелен сертификат

80% от персонала на заведенията в Кърджали е готов да се ваксиниран.Голяма част от работещите в ресторантите приемат и възможността два пъти два пъти в седмицата да се тестват за коронавирус. Още в понеделник много от служителите ще имат първа игла на ваксинация.Насърчава се доброволната имунизация.Това съобщи за Кърджали бг вести координаторът на Българската асоциация на заведенията в областта Кадир Мустафов.Той посочи,че вчера се е провело събрание на представители на бранша от града и областта.Те приемат мерките на правителството за ограничаване на пандемията,включително въвеждането на изискването за зелен сертификат.Те обаче държат управляващите да изпълнят докрай ангажиментите си към ресторантьорите.Един от тях е безплатното тестване с антигенни тестове на персонала.Един антигенен тест е 24 лева.Трябва да се реши и въпросът за безплатното му вземане в лабораториите,което е сериозен разход за работодателите,подчерта Мустафов.

  Координаторът на БАЗ отбеляза , че ресторантьорите предпочитат зелен сертификат пред локдаун. Той посочи,че браншът очаква държавата да даде пример,като насърчи държавната администрация да се ваксинира. В нашия бранш работещите са 200 000,души,докато в администрацията са половин милион,каза още Кадир Мустафов.

Георги Кулов

Източник: Kardjali.bgvesti.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ан
    Антиваксър
    2 0
    12:00, 22 окт 2021
    Хората не искат доброволното наложено ваксиниране. Като няма клиенти, за какво персонала да е на работа. Мислете как ще привлечете повече клиенти, а не за вашите разходи.
Последни новини