От х:

Днес в x:

Велев: Фалитите заради скъпия ток са неизбежни

Крайно недостатъчни са обсъжданите компенсации от 50 лева за мегаватчас, при положение че надвишаването е 360 лева. Цената на свободния пазар вече е рекордна - 482 лева за мегаватчас. Не се оценява размерът на бедствието. Необходими са допълнителни мерки. Фалитите са неизбежни.

Това заяви пред bTV Васил Велев, председател на Управителния съвет на Асоциацията на индустриалния капитал в България. Коментарът му идва на фона на предстоящият днес протест под прозорците на Министерския съвет заради рекордното поскъпване на тока. На площада ще излязат работодатели и синдикати, въпреки че утре изпълнителната власт обявява нови мерки за засегнатите от скъпия ток.


Според Велев три пъти по-големи ще са сметките за октомври месец, които ще дойдат през ноември. Ако скокът в цената продължи така, ноемврийските сметки могат да са четворни.


Протестиращите ще настояват за незабавни и несимволични компенсации. Синдикатите обясниха - протестът ще се проведе независимо от обещанията, за да ускорят действията от страна на държавата. Сред исканията са и ангажиране на компетентни експерти, които да предложат допълнителни мерки за ограничаване щетите за българската икономика.


Велев съобщи, че бизнесът настоява да се компенсират всички небитови потребители, които са 600 000, с три четвърти от разликата, от надвишението от 119 лева, което е прогнозната цена.

 

Източник: frognews

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Ве
    Венсеремос
    1 -2
    14:39, 19 окт 2021
    Правителство и президент заслужават по един тиквен медал, затова че за само 160 дни управление успяха да потопят държавата по-бързо отколкото кораба Вера Су и повишиха цените на всичко в пъти! И така вече превъзхождаме останалите европейци. След нова година за всички ще е важи само едно правило - "Майка плачи грамофон свири"!
  • 2
    Ат
    Атанасова
    0 -2
    14:54, 19 окт 2021
    Видя се много добре какво е отношението на Радев към собствения си син и как дъщеря му се снима в разголени еротични пози. Такова му е и отношението му към държавата и такова му е управлението. Много правилно е казано че е безмозъчно шимпанзе на дървото и прави гимнастика.
    • 33
      333
      3 0
      16:13, 19 окт 2021
      Кучка Атанасова да не се обажда,че си потънала в компроматаи1
  • 3
    3,
    3,14
    2 0
    07:37, 20 окт 2021
    Герберасткото мекере Велев да пита Боко защо тока се вдига!
Последни новини