От х:

Днес в x:

Делото "Политковская" започва отново

Журналистката от в."Новая газета" Анна Политковская беше убита на 7 октомври 2006 г. във входа на блока, в който живееше в Москва. Наказателното дело за нейното убийство се гледа в нов съдебен състав вече втори път. Снимка: www.hrights.ru
Върховният съд на Руската федерация върна в прокуратурата делото за убийството на журналистката Анна Политковская, съобщи прокурор Вера Пашковская, цитирана от ИТАР-ТАСС.
Делото ще бъде обединено с основното наказателно дело, в което се установява самоличността на всички свързани с престъплението лица. Пашковская определи решението на съда като справедливо и закономерно. По думите й след разследването наказателното дело срещу братята Джабраил и Ибрахим Махмудови и Сергей Хаджикурбанов ще подлежи на разглеждане в съда.
 
Второто дело за убийството на Политковская ще бъде внесено в съда след задържането на извършителя или на други свързани със случая лица, каза Пашковская.
 
Адвокатката на ищците Карина Москаленко заяви, че връщането на делото в прокуратурата ще даде на следствието нови възможности. "Надяваме се, че те ще бъдат използвани. Ще настояваме за изясняване на всички обстоятелства". По нейните думи най-важната задача пред следствието е да установи кой е поръчителят. Според прокуратурата Рустам Махмудов, който в момента е в ареста, е извършителят на убийството
Източник: dir.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини