От х:

Днес в x:

Ваксинацията срещу COVID-19 става задължителна за всички ученици в Калифорния

Губернаторът на американския щат Калифорния обяви днес, че всички ученици, които са годни за ваксинация срещу коронавируса, ще трябва да се ваксинират, за да присъстват на учебните занятия, независимо дали учат в държавни или частни училища, предадоха световните агенции.

Това решение е безпрецедентно в САЩ и касае милиони ученици в Калифорния - най-населения щат в страната. То ще влезе в сила идната година, след като федералните здравни власти валидират напълно ваксинацията. На този етап е разрешена само спешна ваксинация за децата от групата 12-15 години. За всички над 16 години иначе ваксинацията е вече напълно разрешена.

"Ще започнем да прилагаме на практика това изискване за идния семестър, било то от 1 януари, било то от 1 юли", заяви губернаторът на Калифорния Гавин Нюсъм. "Нашите училища изискват вече ваксини за заушки, дребна шарка и други заболявания. Защо? Защото ваксините действат", допълни Гавин Нюсъм и добави, че ваксината срещу Ковид-19 ще бъде добавена в списъка.

Източник: Haskovo.NET

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Фа
    Фашизма продължава
    2 -1
    14:47, 2 окт 2021
    Още преди месец писах ,че целта са децата. Овцете блеят. Когато посегнат на агнетата ще е късно. Ще видите внуци през крив макарон .Ще ги повредят докато блеете.
Последни новини