От х:

Днес в x:

Виждате ли рокля или не: Дрехите за бала Met Gala не са просто дрехи

Най-дълго обсъжданите тоалети на червен килим са тези на гостите на модния бал Met Gala в Ню Йорк. Те трябва да интерпретират определена тема всяка година - тази беше "В Америка: Лексикон на модата" и повечето гости ги използват за послания, позиции, но и за да привлекат най-силно внимание към себе си. И към модните къщи, които са ги създали. Често звездите пристигат именно в компанията на дизайнери, а през последните години социалните мрежи (основно "Инстаграм") показват целия процес на създаване и дори обличане на тоалетите.

И тази година обсъждането на най-екстравагантните облекла продължава седмица след бала.

Например това на риалити звездата Ким Карадшиян, която беше обвита цялата с черен плат, че никой не разбра, че пристига, ако не беше обявено, че е тя.

Ким Кардашиян

Ким Кардашиян | Снимка: Reuters

След събитието се коментираше, че почти не разпознавала околните, включително сестра си - моделът Кендал Дженър. Която от своя страна беше облечена в диаметрално противоположен стил (и породи шеги за срещата на двете като "Ама, нали се бяхме разбрали да се облечем еднакво?".)

Кендал Дженър

Кендал Дженър | Снимка: Reuters

Всъщност Карадшиян беше в Balenciaga, но и с готов шеговит отговор какво общо има облеклото ѝ с чисто американската тема тази година:

"Е, какво по-американско от тениска от главата до петите?"

Доста по-дълго се говори за това как се появи Зоуи Кравиц (дъщеря на Лени Кравиц). Доста бързо моден критик, който не беше впечатлен от роклята ѝ, написа, че тя е била практически гола. На което моделът и актриса отвърна: "Да се чувстваш неудобно да гледаш човешко тяло е мислене от колониалната епоха и идващо от човек с промит мозък. Това е просто тяло. Всички имаме такова."

Зоуи Кравиц

Зоуи Кравиц | Снимка: Reuters

Роклята, с която 32-годишната Кравиц мина по червения килим на светското събитие на годината в Манхатън, е на Антони Вакарела за Saint Laurent. Но социалните мрежи продължиха да се занимават с тази, която я носеше. "Зоуи има невероятно тяло, защо да не го показва? Голото тяло няма нужда всеки път да бъде сексуализирано", написа един от следващите я в "Инстаграм". "Тя е пример за всички и тази рокля ще влезе в историята на Met Gala", добави друг. "Просто гледах колко страхотни са и тя, и роклята", продължава потребител .

Модният бал в музея "Метрополитън" в Ню Йорк събра след миналогодишната пауза знаменитости, дизайнери и дори политици, които го използваха за лозунги. Със сигурност това е едно от най-прочутите събития в света на модата и популяризира работата на внушителен сектор създатели на облекла, аксесоари, тъкани, обувки и изобщо на стремежа светът край нас да бъде по-красив.

Това е и

най-голямата нощ в годината за Costume Institute на Metropolitan Museum

- организатор на събитието. Тази година водещата тема бе Америка, най-вече защото посланието бе, че страната се завръща към нормален живот след пандемията. В Ню Йорк балът има и славата на "нощта на годината".

Почетни председатели са Ана Уинтур - легендарният главен редактор на американското издание на Vogue, дизайнерът Том Форд и изпълнителният директор на Instagram Адам Мосери.

В темата "В Америка: Лексикон на модата" беше вплетено и това, че бяха поканени представители на Поколението Z като Аманда Горман (23-годишната поетеса, впечатлила страната със словото си при встъпването в длъжност на президента Джо Байдън), Тимъти Шаламе (25-годишната звезда от излизащия скоро филм Dune), световноизвестната тенисистка Наоми Осака (23) и толкова известната Били Айлиш (19).

Били Айлиш

Били Айлиш | Снимка: Reuters

За приповдигнатия тон помогна и току-що подновеният сезон на Бродуей, както и пълните трибуни на кортовете на U.S. Open.

Облеклата си бяха също толкова красиви или предизвикателни, колкото други години. Ана Уинтур се появи неочаквано в рокля на Oscar de la Renta (дизайнерът беше неин приятел и почина през 2014 г.), макар да е прочут почитател на Chanel.

А духовият оркестър например бе в анцузи в трите цвята на националното знаме, създадени от Стела Маккартни.

Виждате ли рокля или не: Дрехите за бала Met Gala не са просто дрехи

Снимка: Reuters

Конгресменката от Ню Йорк Каролин Малоуни носеше еполети с посланието "Равни права за жените", а на гърба на бялата рокля на колежката ѝ Александрия Окасио-Кортес

с големи червени букви пишеше "Обложете с данъци богатите"

Имаше и всякакви други идеи, но пък участниците можеха да си позволят повече свобода и дързост, включително заради цената на билета - 35 хиляди долара. Парите отиват като благотворителна вноска за института, а галавечерта е основният източник за финансирането му.

Риана и ASAP Роки

Риана и ASAP Роки | Снимка: Reuters

Източник: dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Аз
    Аз
    6 0
    11:43, 22 сеп 2021
    Пълна безвкусица!! Това не е облекло за носене, въпреки повода!
Последни новини