От х:

Днес в x:

Косово затваря нощните клубове и забранява сватбите заради коронавируса

Правителството на Косово прие нов пакет от ограничителни мерки, след като страната регистрира над 2 хиляди нови случая на заразяване с коронавирус в рамките на само едно денонощие, съобщи информационният сайт Екзит.

Министърът на здравеопазването Арбен Витиа обяви, че от 20 август ще бъдат затворени всички нощни клубове, а сватбите ще бъдат забранени. Ресторантите и кафенетата ще трябва да затварят в 22,30 ч.

Пътниците от високорискови страни ще трябва да представят ваксинационен сертификат или отрицателен PCR тест при влизане в Косово. Засега не е обявено кои страни са високорискови.

Освен това правителството ще назначи допълнително 1116 здравни служители за грижа за пациентите и за подпомагане на ваксинационната кампания.

Миналата седмица Косово направи задължително всички, които участват в събирания и прояви на закрито, да бъдат ваксинирани.

В момента в Косово има 12 159 активни случая на Ковид-19. От тях 468 са в болница, което според Витиа предизвиква натиск върху системата на здравеопазването.

Досега в страната напълно са ваксинирани 215 329 граждани, а общо са поставени 622 068 дози от ваксините. 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини