От х:

Днес в x:

Mitsubishi връща новия Outlander в Европа

Японският производител Mitsubishi обмисля възможността за продажби на новото поколение на Outlander в хибридния му вариант на пазарите в Европа, съобщава изданието BestCarWeb, което се позовава на свои източници.

През миналата година компанията обяви, че изтегля по-голямата си част от продукция си, в това число и Outlander, от европейския континент. Така там сега се предлагат само хечбекът Space Star, крос-купето Eclipse Cross, ASX, пикапът L200 и останалите непродадени бройки от Outlander PHEV.

Сега обаче ръководството на Mitsubishi се готви да преразгледа това си решение, като пусне в Европа новия Oitlander в хибридния му вариант. Следващото поколение на модела ще се появи в Япония в края на годината, а продажбите му в САЩ ще стартират през 2022 година.

Сегашната генерация на кросоувъра беше доста успешна на Стария континент, като дои се превърна в най-продаваният зареждащ се хибрид. През 2020 година дилърите на марката продадоха над 26 000 единици от модела, което кара шефовете на японския производител да преразгледат решението си.

Източник: automedia.investor.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини