От х:

Днес в x:

Катастрофа в зверските задръствания в града

    Катастрофа между хасковска и софийска кола стана днес по обед на кръстовището на булевардите „Васил Левски“ и „България“, до ПИМ.

    При сблъсъка има леко пострадал пътник от хасковския автомобил. В жегата и при страхотните задръствания явно нервите на шофьора на колата със софийска регистрация не са издържали. Идвайки от бул. „България“, където има знак „Стоп“ и при опит да направи ляв завой, той засякъл автомобила, който се е движил направо по булевард „Васил Левски“ в посока от АГО към бившия завод Млада гвардия.

    „Първоначално водачът на софийската кола ми каза, че аз съм изникнал от нищото, а аз се движех направо“, разказа шофьорът на хасковското „Пежо“ Кирил Николов. Брат му, който е бил с него в колата, е с удар в главата, но не е сериозно пострадал. Хасковлията разказа, че тъкмо оставил оставил едната си кола на ремонт, и се качил на другата, която в крайна сметка беше вдигната на платформа и отива за скрап заради изцяло смачканата предница от удара на софийския Сеат.

    Заради катастрофата и без това огромното задръстване в участъка стана още по-кошмарно. В същото време платното по бул.“България“, от ПИМ към центъра награда, беше затворено за преминаване заради планираната санитарна сеч на тополите покрай реката. А това още повече допринесе за задръстванията в района. Освен това вече втора седмица е затворено и платното от зеленчуковия пазар към бул.“Раковски“, заради което натоварването на трафика е огромно.

    „Тежък и кошмарен е трафикът през последните три месеца в Хасково. Затварят ту еди, ту друг важен за разпределеното на движението участък в града участък. А днес и тополи секат, и още една част от града е блокирана. Докато изляза днес сутринта от съда към Димитровград съм обикалял града един час и половина“, сподели още Кирил Николов.

    Според много от шофьорите е наложително да се въведат на възловите места в града регулировчици, които до разпределят пропускането на автомобили, за да не се стига до сериозни инциденти.

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    Последни новини