От х:

Днес в x:

Кукери ще гонят ритуално коронавируса на 3 юли в музея в Смолян

Като част от Националната програма на Европейска нощ на музеите, в която РИМ „Стою Шишков“ – Смолян ще се включи за тринадесети път на 3 юли, музеят е подготвил интересни събития за своята публика.

Професионалната гимназия за приложни изкуства – Смолян ще представи експонати от своя училищен музей в изложбата „Музей в музея“. Изложбата е посветена на 45-годишнината на художественото училище в нашия град.

Преизпълнени с българското, талантливите изпълнители на НЧ „Христо Ботев-1871“ – Смолян от танцовите формации „Най“ и „Зареница“, школите по акордеон и народно пеене, Детски гайдарски състав „Апостол Кисьов“ и Детски състав „Орфееви звуци“, ще омаят музейната публика.

Музейното кино ще представи филми от колекциите на РИМ „Стою Шишков“ и РБ „Николай Вранчев“.

Гвоздеят в програмата на „Нощ в музея“ в Смолян ще бъде ритуалното прогонване на коронавируса от широколъшките кукери – песяците от НЧ „Екзарх Стефан-1872“ – с. Широка лъка.

„Нощ в музея“ ще се проведе при спазване на противоепидемичните мерки. Входът на 3 юли е свободен.

 

Източник: Smolyan.bgvesti.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ве
    Венци
    0 0
    07:59, 26 юни 2021
    Айде престанете с тези "мерки" - никой не ги спазва. Изпълнявате партийните нареждания на червената паплач от Пекин и на Барак Обама. Китайците искаха да унищожат световната икономика, и само тяхната държава да се развива и да живее, а другите народи - да мрат. Шефът на СЗО също е червен боклук от Северна Етиопия (Еритрея). Мразя китайците, и искам България да признае Тайван - и тези маоисти да си вървят там, от където са дошли. Те не могат да се сравнят с японците по никакъв начин и способ ! Всички слуги на СЗО и на Бил Гейтс в България - да вървят на майната си ! Стойчо Кацаров не знае абсолютно какво да прави и какво да говори - раздвоен е: между собствения си морал и нарежданията от Брюксел.
Последни новини